Finalul „tragic” a multor bloguri romanesti

In acest articol am decis sa vorbesc putin despre blogurile romanesti si de ce ajung la un final „tragic” ca sa spun asa. Poti sa ai talent la scris, un blog frumos si idei care sa-ti aduca trafic, dar in momentul in care te vinzi ieftin apare prima problema si voi explica de ce.

Chiar inainte sa iti faci un blog iti pui ideea de profit, sa scrii, sa faci bani si asta este. Daca incepi cu aceasta gandire deja ai pierdut. Ai pierdut pe termen lung.

Aveam in lista cateva zeci de bloguri pe care le urmaream si comentat foarte des, un cititor fidel, sa spun asa. Multe bloguri au disparut in acesti ani. M-am gandit cum de autorii acelor bloguri au renuntat. Si am inceput sa ii caut pe facebook, sa discut cu ei.Fiecare discutie era legata de publicitate si bani.

Primul articol vandut. De aici incepe fiecare poveste, a multor bloguri romanesti care acum nu mai exista. Din ce cauza? Preturile foarte mici. Da, asta este problema adevarata. In momentul in care ai un blog vrei sa faci bani, cat mai multi, cat mai repede.

Te cauta agentii, iti ofera o suma de 20 de lei pentru un articol si bine inteles ca accepti. Dupa o saptamana iti propune sa publici 4 articole pentru 100 de lei, bine inteles, accepti, dupa iti ofera 15 lei pentru un articol gata scris de ei, dupa inca 5 articole gata scrise. Daca faci cateva calcule vei vedea ca ai facut ceva banuti, frumosi. Asa ti-ai distrus blogul.

Nu mai ai un blog, ai un canal de publicitate. Daca intr-o luna normala ai scris 13 articole si dupa ce ai inceput sa vinzi, vei vedea ca ai 4 articole normale si inca vreo 20 de advertoriale. Si aici a inceput sa dispara blogul tau pentru oameni, ramane doar pentru roboti si acei putini oameni care ajung din greseala pe blog sau ajung dintr-o cautare facuta pe google. Dar cu atat vei ramane, vor intra si data viitoare nu ii vei mai vedea prin statistici.

Dupa o perioada o sa observi ca ai doar articole publicitare si nu iti mai surade ideea sa scrii articole frumoase. Iti vei deschide blogul din dorinta unui nou inceput, fara articole publicitare, sa scrii de calitate si asa mai departe. Pana la primul articol publicitar, de acolo incepe totul. Asta daca te vinzi ieftin. Daca ai un pret de 100-150 de lei pe articol platit atunci agentiile vor vedea ca ai calitate si vor plati pentru asta, nu doar pentru un articol cu cateva link-uri si atat. Dar cand ai astfel de preturi nu vei avea foarte multe oferte, asta este bine.

 De ce sa vinzi 5 articole cand poti sa vinzi doar unul, pentru aceeasi bani, nu?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe LandofTreats.ro gasesti dulciuri americane

Sanatate curata pentru pielea ta cu magazinul Marillys

2018 vine cu renovari si multe lucruri schimbate in casa