Crema de noapte – cum difera de crema de zi?

Crema de noapte sau crema de zi? Specialistii recomanda sa le folosim pe ambele. Potrivit ingredientelor, o crema de noapte are proprietati diferite fata de crema de zi, si potrivit studiilor, pielea are nevoi diferite pe timpul noptii. Daca pe timpul zilei avem nevoie de o crema care sa ne apere de razele solare, poluare sau chiar make-up, pe timpul noptii pielea are nevoie de o crema care sa ajute la regenerare si hidratare.

Ce se intampla daca totusi nu le alternezi? Ei bine, nimic grav, doar ca nu te vei mai putea bucura pe deplin de beneficiile cremelor pe care le folosesti. Daca folosesti o crema de noapte ziua, aceasta iti va lasa pielea grasa si lucioasa, iar daca folosesti o crema de zi noaptea, nu vei avea parte de acelasi grad de hidratare pe care o crema de noapte il poate oferi. Desi specialistii in beauty recomanda alternarea cremelor, aceasta ramane o opinie personala.

De ce sa alegi o crema de noapte?

O crema de noapte contine agenti anti-aging si foarte putine creme de zi care contin astfel de agenti. In principal deoarece sunt fotosensibili si au tendinta de a face pielea mai sensibila la actiunea razelor solare.

De aceea, lupta impotriva ridurilor se tine de obicei noaptea, impreuna cu o crema de noapte bogata in peptide si ingrediente nutritive: acid hialuronic, vitamine sau colagen.

In timpul somnului, temperatura corpului creste si daca nu folosesti un umidificator, cel mai sigur te afli printre persoanele care se trezesc dimineata cu pielea uscata. Daca te regasesti in descriere, atunci sigur ar trebui sa alegi o crema de noapte. Aceasta contine o cantitate mai mare de substante umectante, cum ar fi glicerina, care ajuta la pastrarea nivelului optim de hidratare al pielii.

Cremele de noapte din zilele noastre se bazeaza pe tehnologii avansate si se adreseaza tuturor problemelor aparute cu inaintarea in varsta sau specifice oricarui tip de ten. Acestea au multe vitamine si un grad de absorbtie lent permitand astfel nutrientilor sa penetreze epiderma pe parcursul catorva ore, timp pe care nu il acordam niciodata cremei de zi.

Sortimentele de creme naturale din ziua de astazi sunt numeroase si dupa cum am mai mentionat se adreseaza oricarui tip de ten, fie el si cu probleme. De aceea , trebuie sa fii atenta la ingrediente pentru a te asigura ca faci alegerea corecta. Asadar, daca ai tenul predominant uscat ar trebui sa alegi o crema de noapte hidratanta pe baza de glicerina, acid linoleic si acid hialuronic. Aceste ingrediente iti vor pastra tenul hidratat si ii vor permite sa se regenereze peste noapte. 

Daca te numeri printre persoanele cu un ten sensibil, atunci in mod sigur nu ar trebui sa alegi o crema parfumata caci acestea iti pot irita tenul. Cremele indicate tipului tau de ten sunt cele bogate in atioxidanti, ingrediente naturale, de aceea o crema cu vitamina C este ideala. 

Persoanele cu un ten gras nu ar trebui sa foloseasca niciodata creme de noapte care au in compozitie uleiuri esentiale; acestea + tenul gras, pot duce la exces de sebum, chiar acnee. Tenului gras i se recomanda creme usoare, matifiante, care contin acid hialuronic, glicerina si dimeticon. 

Daca aceste argumente nu te-au convins inca sa alternezi crema de zi cu cea de noapte, nu este nicio tragedie. Aminteste-ti doar ca noaptea pielea este mai receptiva si nu ar trebui sa fie vreo seara in care sa nu aplici o crema inainte de culcare, fie ea de zi, sau de noapte. 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe LandofTreats.ro gasesti dulciuri americane

Sanatate curata pentru pielea ta cu magazinul Marillys

2018 vine cu renovari si multe lucruri schimbate in casa