Microdermabraziune la tine acasa

Microdermabraziunea este un procedeu cosmetic prin care se indeparteaza straturile de celule moarte de la suprafata pielii cu ajutorul unui fascicol de micro-particule de cristale. De fapt, este o exfoliere in profunzime, un pas in plus fata de exfolierea clasica. Pentru a tine pasul cu tehnologia, am aplicat si eu principul acasa. Nu am cristale de diamant si nici aparate sofisticate, insa am reusit sa obtin un tratament eficient si, ceea ce e foarte important, gratuit.

Daca microdermabraziunea se bazeaza pe cristale, am descoperit ca si cele de bicarbonat de sodiu sunt bune, nu e nevoie neaparat de diamante. Aparatul l-am inlocuit cu o periuta de dinti electrica si iata ca am obtinut kit-ul de microdermabraziune pentru acasa. Pentru un tratament de microdermabraziune ai nevoie de: o periuta de dinti electrica (a mea este Oral B Professional Care si isi face bine treaba) o pasta exfolianta (poti alege exfoliantul tau preferat) Reteta mea pentru pasta exfolianta: o lingurita bicarbonat de sodiu o lingurita ulei de cocos doua picaturi ulei esential de tea tree trei picaturi de ulei esential de lavanda Amesteci ingredientele si esti pregatita pentru sedinta de microdermabraziune la tine acasa.

 Procedeu: Iti cureti fata si apoi, pe tenul umed aplici pasta exfolianta. Pornesti periuta de dinti si masezi circular si de jos in sus intreaga suprafata a pielii, evitand zona sensibila din jurul ochilor. Nu insista foarte mult intr-o anumita zona. Incearca sa pastrezi periuta in miscare tot timpul. Dupa 5 minute de tratament, iti clatesti fata si apoi folosesti un toner. Alegerea mea este otet de mere diluat cu apa distilata, aplicat cu ajutorul unui disc demachiant. Daca vrei, poti aplica o masca in aceasta etapa. Eu am folosit un amestec de smantana cu miere care calmeaza si hraneste tenul. Dupa 15 minute, clatesti fata din nou si apoi aplici crema hidratanta sau uleiul preferat.

Beneficiile tratamentului de microdermabraziune:

  • indeparteaza straturile de celule moarte de la suprafata pielii
  • stimuleaza circulatia sangvina si productia de colagen la nivelul tenului 
  • curata porii in profunzime
  • pielea este improspatata
  • tenul devine mai luminos
  • stimuleaza regenerarea pielii
  • masajul realizat de vibratiile periutei de dinti este foarte relaxant


Precautii:
Fa intai un test pe o suprafata mica inainte de a aplica procedeul pe intreaga fata, mai ales daca ai un ten sensibil. Evita tratamentul daca ai acnee activa sau leziuni la nivelul tenului. Dupa tratament nu te expune imediat la soare. Periutele de dinti electrice au capete de rezerva. Nu folosi pentru fata, capul pe care il folosesti pentru curatarea dintilor. Tratamentul de microdermabraziune pentru acasa nu inlocuieste un tratament facut intr-un cabinet specializat, dar este o alternativa ieftina pentru cele care nu isi permit sa apeleze la varianta profesionala.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe LandofTreats.ro gasesti dulciuri americane

Sanatate curata pentru pielea ta cu magazinul Marillys

2018 vine cu renovari si multe lucruri schimbate in casa