6 intrebuintari ale balsamului fara silicon

Multe femei ezita sa isi cumpere produse de ingrijire naturale din cauza pretului mai ridicat decat ale celor de pe rafturile magazinelor. E foarte adevarat ca un produs care contine ingrediente naturale e mai scump decat unul plin de chimicale, dar daca ne schimbam putin viziunea despre ingrijire personala, vom intelege ca putem face economie folosind un produs mai scump. Paradoxal, nu?

Azi am ales sa scriu despre balsamul de par. E un produs foarte important pentru mine si de aceea trebuie sa fie natural, fara silicon, fara parabeni, fara coloranti si fara parfumuri artificiale. Intr-o zi am inventariat produsele pentru ingrijirea parului de pe raftul din baie: balsam care se clateste, balsam leave-in, crema anti-electrizare, masca, spray pentru descurcare. Atunci am realizat ca obisnuiesc sa cumpar 5-6 produse care fac cam acelasi lucru: hidrateaza si protejeaza parul. A urmat o perioada de experimente in urma carora am decis: singurul produs de care am nevoie e un balsam bun pe care il pot folosi in mai multe feluri.

1. Tratament inainte de spalare Daca iti simti parul foarte uscat, mai ales in perioada de vara, inainte de a te spala pe cap aplica balsam pe toata lungimea parului, acopera cu o casca de baie si asteapta cel putin o ora. Apoi spala-te normal.

2. Inlocuitor de sampon Pentru parul cret, poti folosi balsam in loc de sampon. Pentru mai multe detalii citeste si articolul Ingrijirea parului cret - The Curly Girl Method

3. Balsam cu clatire E intrebuintarea clasica a balsamului, asa ca, nu o mai detaliez.

4. Balsam leave-in si spray pentru descurcare Intr-o sticla cu pulverizator dilueaza o parte balsam cu 9 parti apa distilata, adauga 1-2 picaturi din uleiul tau preferat si obtii un balsam fara clatire care iti face parul moale si usor de pieptanat.

5. Masca Un balsam de calitate poate fi folosit si pentru hidratare intensa. Dupa spalarea parului se aplica pe toata lungimea, se maseaza, se acopera cu o casca de dus si se clateste dupa 30 de minute.

6. Crema anti-electrizare Dupa ce te speli pe cap, scurge apa in exces, ia o picatura de balsam si aplica-o pe toata lungimea parului, insistand pe zonele in care parul ti se electrizeaza de obicei.

Acestea sunt motivele pentru care am ajuns la concluzia ca un balsam natural, de calitate, te poate ajuta sa faci economie, chiar daca este mai scump decat alte produse similare. E de ajuns sa uitam pentru un moment tot ce ni se transmite prin publicitate, si vom vedea ca suntem indemnate sa cumparam mult prea multe produse care, la o observare atenta, sunt inutile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe LandofTreats.ro gasesti dulciuri americane

Sanatate curata pentru pielea ta cu magazinul Marillys

2018 vine cu renovari si multe lucruri schimbate in casa