Natural e cel mai bine!

Traim intr-o societate in care stresul ne domina viata, in care suntem din ce in ce mai rupti de sine si in care ni se ofera modele artificiale pe care ne chinuim sa le copiem. Nu facem altceva decat sa marim nivelul de stres si sa cheltuim o mare parte din bani, incercand sa fim altceva decat suntem cu adevarat, in speranta ca imitand pe cineva, vom reusi sa avem acelasi succes.

 Ca sa scapam din acest carusel distructiv e nevoie de o schimbare a perceptiei, a felului in care ne raportam la noi si la lumea inconjuratoare. Acest lucru nu se va intampla peste noapte si de aceea, e important sa facem pasi marunti, dar constanti pentru a ne regasi si pentru a duce o viata echilibrata, lucru care se va vedea si in exterior.

 1. Fii tu insati! Angelina Jolie e una! E valabil pentru toate vedetele mai mari sau mai marunte care au devenit modele pentru foarte multe femei. E important sa avem idealuri, dar asta nu inseamna ca trebuie sa incercam din rasputeri sa fim ceva ce nu suntem. Fiecare om e unic si acesta ar trebui sa fie atuul tau. Nu putem schimba mostenirea genetica, dar putem sa facem tot posibilul sa devenim cea mai buna varianta a noastra. Invata sa iti apreciezi calitatile si sa scoti in evidenta ceea ce te face unica. Invata sa iti zambesti dimineata in oglinda si sa te bucuri de ceea ce vezi. Elimina din viata ta stresul de a incerca sa arati ca altcineva.

 2. Descopera-ti corpul! Desi avem la dispozitie un singur corp pe parcursul intregii vieti, il abuzam zi de zi ca si cum nu ne-ar apartine. Foarte putini oameni inteleg cat de important este sa aiba un corp sanatos pe care sa il respecte si pe care sa il “asculte”. Pentru multe dintre noi, corpul este doar un cuier pe care expunem multe lucruri pe care le cumparam. Atunci cand nu corespunde standardelor pe care ni le impunem, il uram ca si cum s-ar face vinovat de frustrarile noastre, ca si cum nu ne-ar apartine.Invata sa analizezi cum se reflecta asupra corpului tau lucrurile pe care le faci, fie ca e vorba de dieta, stil de viata, tratamente cosmetice. Fa-ti timp sa privesti in interior! In afara mostenirii genetice, tu esti singura “vinovata” pentru cum arata si se simte corpul tau.

 3. Pastreaza curatenia! Nu poti fi frumoasa fara a avea o minte clara si echilibrata. Pune-ti gandurile si prioritatile in ordine. Ajuta-ti creierul sa se relaxeze mai ales dupa o zi furtunoasa. Incepe din exterior spre interior. Scapa de lucrurile inutile si aeriseste-ti viata. Asta te va ajuta sa respiri mai liber si sa iti calmezi mintea. Nu pastra obiecte de care nu ai nevoie, doar pentru ca ai dat bani pe ele sau le-ai primit de la cineva. Doneaza-le si pastreaza doar strictul necesar. Te vei simti bine si pentru ca ai facut o fapte buna. Ce nu poate fi donat, recicleaza sau arunca. Un spatiu liber si ordonat iti calmeaza mintea si te ajuta sa fii mai relaxata. Atunci cand vei simti impulsul sa cumperi ceva nou, fa o pauza, respira adanc si intreaba-te daca ai cu adevarat nevoie de acel obiect. O sa fii surprinsa cand vei realiza de cate lucruri nu ai nevoie si pe care arunci banii. Economiseste banii pe care ii arunci degeaba si fa-ti un cadou care merita si pe care ti-l doresti cu adevarat (o excursie, o vacanta, un tratament la spa, etc.)

 4. Invata sa respiri! Cand simti ca te copleseste stresul, cand simti ca inima ta o ia razna si esti pe punctul de a ceda nervos, fa o pauza. Inchide ochii si inspira adanc. Numara pana la 5 si apoi expira numarand tot pana la 5. Concentreaza-te pe respiratie. Folosind aceasta tehnica vei reusi sa iti calmezi creierul si sa iti reiei apoi activitatile obisnuite, fara sa cedezi nervos.

 5. Fa distinctia intre realitate si fictiune! Reviste, premiere, filme, reclame, covor rosu….femei superbe. Esti bombardata zi de zi de un ideal de frumusete care este creat artificial dintr-un simplu motiv: marketing. Vor ca noi sa cumparam miile de produse sau tratamente cosmetice care apar zilnic, in speranta ca vom atinge acel ideal. Dupa cifra de afaceri a industriei cosmetice, inca functioneaza aceasta iluzie. Nu am nimic impotriva produselor cosmetice, atata timp cand ne pastram in limitele realitatii. Trebuie sa intelegi ca imaginile femeilor frumoase care ne sunt prezentate in media sunt rezultatul muncii unei echipe de profesionisti, de la makeup artist, la desgner-ul vestimentar. Totul este luat in calcul si studiat in amanunt: lumina, cadrul, distantele, unghiurile.

Nimic nu este lasat la voia intamplarii, iar cand nu iese totul perfect, intervine zeul suprem al frumusetii comerciale: photoshop-ul. Este imposibil sa imitam acel ideal de frumusete in viata de zi cu zi si, de aceea, trebuie sa invatam sa privim imaginile din reviste cu detasare, fiind constiente de faptul ca nu sunt reale. E ca si cum ai privi o opera de arta, pe care o admiri, dar nu incerci sa o copiezi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe LandofTreats.ro gasesti dulciuri americane

Sanatate curata pentru pielea ta cu magazinul Marillys

2018 vine cu renovari si multe lucruri schimbate in casa