Inceputul unei afaceri doar cu banii economisiti


Mi-am dorit mereu o afacere, dar nu am avut niciodata curajul sa fac demersurile pentru a avea propria afacere, asta pana acum un an de zile. Am participat la cateva evenimente locale si mereu se discuta despre ceea ce face statul sa opreasca cat de mult buna functionare a unei intreprinderi (taxele mari, multe declaratii si controale). Am fost mereu dezamagita de sistem, bineinteles, fara sa il cunosc cu adevarat. Persoanele care participau la evenimentele respective au afaceri recunoscute la nivel local, national si international, afaceri care cresc mereu. Administratorii cu care am discutat se plang de stat, guvernare si toate cele. De ce? Am stat si m-am gandit la un raspuns care sa ma satisfaca, dar urmarind si analizand cateva afaceri, mi-am dat seama ca statul nu iti pune "bete-n roate". A doua zi am facut demersurile pentru a inregistra un PFA, iar in urmatorii ani ma gandesc la un SRL.

Nu fac multe economii de felul meu, dar am invatat ceva imediat dupa ce mi-am inregistrat PFA-ul. De acum incolo o sa aloc mai multi bani pentru economii, iar pentru asta o sa imi fac un cont bancar, sa stiu ca sunt acolo, in siguranta. Am avut in pusculita cativa banuti care mi-au fost de mare ajutor pentru toate demersurile cu inceputul afacerii. Mi-am inregistrat PFA-ul, am inchiriat o casa pentru un an de zile, locul unde imi desfasor activitatea zilnica.

In urma economiilor mele am reusit sa pornesc afacerea fara probleme. Probabil, daca economiseam mai mult, acum puteam sa cumpar mai multe lucruri necesare pentru o buna functionare a activitatiilor zilnice. Ce am invatat? Sa fac cat mai multe economii. Nu m-am gandit niciodata la viitor, probleme care ar putea sa apara, bani de facultate pentru copii, chiar daca ei sunt inca mici. Nu stiu daca alocam un procent de 3% din salariu pentru pusculita, de acum procentul a crescut la 20%, atat eu cat si sotul.

Probabil daca invatam de mica sa fac economii, acum aveam un buget pentru nevoi urgente. Dar nu este tarziu niciodata. Am invatat acum acest lucru important, iar mai departe ii voi invata si pe cei mici sa inteleaga de ce este bine sa faca economii, cat de mici, dar sa le faca. Ne invartim intr-o lume unde banii sunt cel mai important lucru, ei ne ofera hrana si libertatea. Cu cat avem mai multi bani cu atat viata noastra este mai simpla, avem tot ceea ce ne trebuie si suntem liberi sa mergem unde vrem. Chiar daca nu imi place sa recunosc, nu putem trai fara bani. Nu mai ducem vieti simple, nu suntem valorosi daca nu avem haine scumpe si obiecte precum telefon, ceas sau alte accesorii. Nu mai exista o viata simpla si fara griji, exista doar o viata in care banii cumpara ceea ce ne dorim.


Prin acest articol am dorit sa raspund provocarii celor de la BCR prin programul de educatie financiara Scoala de Bani pe Roti. Ce este Scoala de Bani pe Roti si care este provocarea? Scoala de bani pe roti este un proiect inceput anul trecut de BCR si incurajeaza copiii intre 7 si 14 ani sa participe la jocurile educative din aceasta scoala pe roti, prin intermediul acestora se invata despre cum circula banii in lume, cum sa faca economii si cum sa gestioneze bugetul personal.

Anul trecut amionul Scoala de Bani pe Roti (FLiP numele camionului) a vizitat judet dupa judet (Bucuresti, Constanta, Tulcea, Galati, Focsani, Bacau, Vaslui si Piatra Neamt) si a parcurs aproape 10.000 de kilometri. Peste 7000 de elevi din judetele in care FLiP a fost prezent in 2017 au participat la atelierele gratuite de educatie financiara. FliP a pornit la drum si in 2018, iar de aceasta data a pornit catre Iasi, Botosani, Suceava, Baia Mare, Bistrita, Cluj Napoca, Timisoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia si Sibiu.

De aceasta data BCR si Psihotrop au creat imnul FLiP, adica imnul oficial a scolii de bani pe roti, acesta a fost lansat in premiera in cadrul caravanei FLiP din Cluj Napoca, din data de 7 iunie. Iar in urma lansarii imnului, Psihotrop si Scoala de Bani pe Roti lanseaza marea provocare FLiP your story: ce ai cumpărat din primii bani economisiți?  Daca accepti provocarea FLiP si te inscrii pana in data de 29 iunie 2018 (formularul se completeaza accesand link-ul de aici) poti castiga o bicicleta Pegas! Eu am acceptat provocarea si am ales sa scriu pe blog cum am folosit primii mei bani economisiti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe LandofTreats.ro gasesti dulciuri americane

Ingrijirea naturala a locuintei